тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Майски празници на о-в Корфу

София-Солун-Игуменица-Корфу

5 дни / 3 нощувки

Дестинация: Дестинация

Курорт: Корфу

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 269 лв.

Майски празници на остров КОРФУ, Гърция
 
 
 
Остров Корфу (Керкира) е една от най-популярните туристически дестинации в света. Поради изключително богатото си културно-историческо наследство и неповторима природа още от древни времена е наричан „Смарагдовия остров”, „Вечно зеления остров”, Острова на Нимфите”, „Дамата на Йонийско море” и др.
 
Истината е, че острова eне само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново...
 
ГЪРЦИЯ - ОСТРОВ КОРФУ
 
 
ПРОГРАМА
 
1 ДЕН / СОФИЯ- ОСТРОВ КОРФУ

Отпътуване София в 5:00 ч. от площад “Руски паметник“ по маршрут София - Кулата - Солун - Козани - Гравена - Иоанина - Игуменица. Пристигане във Игуменица - остров Корфу /пътува се с ферибот 1 ч. и 45 мин./, пристигане и настаняване в хотела.Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане:Панорамна обиколка на Корфу /срещу доплащане/ - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, коипие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело.Свободно време.

„Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.  Вечеря . Нощувка.

3 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - ПАЛЕОКАСТРИЦА 
Закуска. Екскурзия до Палеокастрица /срещу доплащане/, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби.Свободно време за раходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око.Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН / ОСТРОВ КОРФУ - СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в София.

 

 

 
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
- транспорт с лицензиран автобус /климатик, TV, мини бар/ 
- 3 нощувки със закуски и вечери в Хотел Pantokrator 3* или подобен  
- водач по време на пътуването
- екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя
 
ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Обзорна Екскурзия на Корфу  - 10 EUR
- Eкскурзия до Палеокастрица  – 10 EUR
- Фериботни такски и билети - 15 EUR
- Разходка с лодка в Палеокастрица -  7 EUR
- Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 14 EUR; дете до 12 г. - 8 EUR
- медицинска застраховка

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:  40 туристи.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди началната дата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ: 50% при сключване на договор за организирано пътуване доплащане 10 дни преди датата на отпътуване. 

- Допълнителните eкскурзии по програмата се планират и заплащат преди отпътуването

 

Обзорна екскурзия на град Корфу.

Първо ще посетим двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем на полуостров Канони с  емблематичната гледка към Мишият остров. Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа.  ( транспорт. Входната такса за двореца Ахилио, екскурзовод )
Цена:- 10 EUR


Палеокастрица 

Палеокастрица е едно от най-красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. Пейзажа комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Тук можете да посетите Византийския манастир на Панагия Сидари се счита за  едно от най - красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта ".
Цена: 10 EUR

Корабчето “Калипсо стар”

 “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.
Цена: възрастен - 14 EUR; дете до 12 г. - EUR