тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия Виена- Прага -Залцбург

Предколедна екскурзия Виена- Прага -Залцбург

6 дни / 4 нощувки

Дестинация: Чехия

Курорт: Прага

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 560 лв.

                                             Екскурзия Виена, Прага и Будапеща с Дрезден
                               

 

 За РЕЗЕРВАЦИИ:   на Gsm: 0886 883282

Адрес: Неофит Рилски 31 (партер)    

                                                                                        

                                                              Програма: 6 дни/4 нощувки

Първи ден - БУДАПЕЩА
Отпътуване от Бургас/Сливен/Стара Загора/Пловдив/Пазарджик и София по маршрута Белград (транзитно преминаване през Сърбия и панорамно през столицата Белград). 

Пристигане в  Будапеща  която ви очаква, готова да ви посрещне с много блясък, красота и коледно настроение! Будапеща напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции.

Панорамна обиколка на Будапеща.  В унарската столица има толкова много места, които заслужават да бъдат посетени! Ще ви запознаем с 13 от тях, които са топ забележителности в Будапеща - Парламентът; Рибарският Бастион; Църквата Матиаш; Верижният мост, Замъкът Буда и Кралският дворец; Разходка край Дунава (обувките); Площадът на Героите; Градският парк,  и Цитаделата; Баните Гелерт; Баните Сечени Професионален екскурзовод ще ви разкаже любопитни факти и легенди, история. Ще имате възможността за уникални снимки от Будапеща.

По желание и срещу доплащане - круиз по Дунав с виенски валс, и спиращи дъха гледки на борда на кораб Фортуна. Круизът е с продължителност 1 час с екскурозоводска беседа на български език.

Настаняване в хотела. Нощувка в Будапеща.



Втори ден - ВИЕНА

Виена е необикновена! Дворци, палати, виенски валс

Закуска в ресторанта на хотела. Гарантирана емоция в обявения за "най-добър град за живеене в света" - ВИЕНA.

Панорамна обиколка на Виена с професионален лицензиран екскурзовод на български език - представителният булевард "Рингщрасе" със своите 320 ренесансови палати, обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; градския парк и виенския салон, Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; площад Шварценберг Дворецът "Белведере" - образец на бароковата архитектура от 18 в., лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун" - 

Обиколката продължава - сградата на сецесиона, традиционния виенски пазар нашмаркт, Виенската опера - един от най-известните и посещавани оперни театри в света, следва пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната раходка: започва от пл. "Мария Терезия",двореца Хофбург и неговите дворове, Площада на Героите, ул. "Грабен", Колоната на чумата, катедралата "Св. Стефан". Свободно време в центъра на Виена и по търговската улица "Марияхилферщрасе".

Време е за виенско кафе и сахер торта или световно известния виенски шницел или просто виенски наденички, оценена като най-вкусната екскурзия.

Посещение на коледното село на площад Мария Терезия. Празнични светлини, елхи, гирлянди, всякакви коледни сувенири, щастливи лица! В малките дървени къщички се предлагат всякакви вкусотии, ароматно греяно вино и най-различни ръчноизработени подаръци и сувенири в специална "имперска" атмосфера - разположени са срещу входа на дворцовия комплекс Хофбург, под благосклонния поглед на 19-метровата статуя на императрица Мария-Терезия, издигната там през 1887 г. по заповед на император Франц Йозеф І и между двете идентични сгради на впечатляващите музеи-близнаци - Музея за история на изкуствата и Природонаучния музей. 

Бонус: посещение на най-стария увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело, разположен по крайбрежието на р.Дунав.

Tрети ден - 

Закуска. Отпътуване за Прага. Нощувка.

Четвърти ден - ПРАГА
Прага е едно от онези места, които те карат да се чувстваш сякаш си попаднал в приказка. Прага изумява с готическата си грация и ренесансова архитектура, многото си музеи от световна класа, църкви и мостове в бароков стил.

Закуска в ресторанта на хотела. По желание и срещу доплащане - пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език (продължителност 4 часа) - обиколката започва от Пражки Храд/Книгата на рекордите на Гинес определя Пражкия замък като най-големият древен замък в света/, ще минем парадно през първи, втори и трети двор на замъка. Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата "Св. Вит", базиликата "Св. Иржи", Стария кралски дворец, Златната уличка, Кулата Далиборка; продължава по пътя на кралете през Мала Страна и емблематичния Карлов мост до Старе Место (Стария град) и Стария градски площад с Тинския храм, църквата "Свети Микулаш" и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага - световноизвестния Астрономически часовник от 15в; Унгелт - най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом, Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Време е за бира.Свободно време. Нощувка.

Пети ден - ПРАГА

Закуска. Свободeн ден за самостоятелна разходка (ползва се градски транспорт) из приказно украсените улички .В коледните дървени къщички се продават традиционни ръчно изработени изделия, а посетителите могат да наблюдават как се приготвят местни ястия, като традиционния чешки сладкиш „Trdelnik”, можете да опитате местни деликатеси, наливна чешка бира, ароматно греяно вино или медовина. Впечатляваща гледка е огромното Коледното дърво, което всяка година пристига от планината Krkonose в северна Чехия и създава ефектна атмосфера на фона на тъмната готическа сграда на Тинската катедрала. Коледни песни на улични музиканти и танцьори, облечени в традиционни костюми, радват посетителите от ранния следобяд до късна вечер.Този ден още можете да посетите: Стария замък, музеите на Алфонс Муха, Сметана, Дворжак и др. Възможност за разходка с корабче по р. Вълтава. По желание посещение на пивоварната UFleku, датираща от 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Привечер отпътуване за България. 
 
6 ден: Връщане в София следобeд на площад Руски паметник.

 

 02 Март, 2024 - 06 Март, 2024 -  489.00 лв./човек

 

 30 Март, 2024 - 03 Април, 2024 - 549.00 лв./човек

 

 03 Април, 2024 - 07 Април, 2024 - 549.00 лв./човек

 

 03 Април, 2024 - 07 Април, 2024 - 549.00 лв./човек

 

 22 Май, 2024 - 26 Май, 2024 - 549.00 лв./човек

 

 19 Юни, 2024 - 23 Юни, 2024 - 549.00 лв./човек

 

 24 Юли, 2024 - 28 Юли, 2024 - 549.00 лв./човек

 

 

Цената включва:

• Транспорт с лицензиран комфортен автобус от София, с включени административни гранични, пътни и магистрални такси;

- Доплашане за тръгване от Пловдив и Пазарджик - 35 лв при мин. 15 човека

• 1 нощувка със закуска в Будапеща;

• 1 нощувка със закуска във Виена;
• 2 нощувки със закуски в Прага;

• Водач - представител на фирмата организатор по време на цялата екскурзия.

- Панорамна пешеходна обиколка в съцето на Залцбург

 

Цената не влючва:

• Избор на седалка в автобуса - 30лв;
• Панорамен обзорен тур на Будапеща, включващ и пешеходна обиколка на града  - 20 евро;
• Круиз по р. Дунав,  - 20 евро при минимум 25 човека
• Екскурзоводска програма в Прага, включваща пешеходен тур на града  - 25 евро 
• Вечеря в традиционна пражка пивоварна, произвеждаща собствена бира -  22 евро (с предварителна заявка);
• Екскурзоводска програма във Виена, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града - 25 евро;

- Градски такси - 2-3 евро на ден.

- Медицинска застраховка - 2.5 лв на ден 

 

Важно ! Всички Допълнителни екскурзии се заявяват и плащат в България до 14 дни преди датата на отпътуване.

    Застраховки:

  • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗД ЕВРОИНС“ АД, с номер на полица 03700100004099 до 14.10.2022
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2;
  •  Възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
  • Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

 

 

 

                                                         Ако оферта ви харесва? ...  

  • Обадете ни се за да ви разкажем повече - 0886 883282

 

 

 Екскурзия Прага с Виена, Будапеща 

Етикети:

Екскурзия Прага,Екскурзия до Прага,Прага Екскурзия,Прага, Екскурзия Прага-Виена,Екскурзия до Виена,Екскурая Виена,Виена Екскурзия,Екскурзия Прага,Екскурзия Прага,Ексурзия Виена-Будапеща, Будапеща,Виена-Прага, Екскурзии Прага, Прага Екскурзии, Екскурзия Прага-Виена, Екскурзия до Прага,Екскурзии,Прага,Екскурзии,Виена,Прага,Дрезден, Автобусна екскурзия Прага,Прага Автобусна Екскурзия,Виена автобусна Екскурзия.Екскурзия Прага автобусна екскурзия,Екскурзия Прага,Екскурзия Прага,Екскурзия Прага,Проция Прага, Екскурзия Прага-Виена 30.03,Прага,Виена, Автобусна екскурзия Прага, Промоция Виена.Екскурзия Прага,Екскурзия до Прага,Екскурзия до Прага,Екскурзия до Прага,Екскурзия до Прага,Екскурзия Виена, Екскурзия Виена, Екскурзия до Прага,Екскурзия Виена, Екскурзия Виена,Екскурзия до Прага,Екскурзия Виена, Екскурзия Виена,Екскурзия до Прага,Екскурзия Виена, Екскурзия Виена,Екскурзия до Прага,Екскурзия Виена, Екскурзия Виена,Екскурзия до Прага,Екскурзия Виена, Екскурзия Виена,Екскурзии Прага,Екскурзии Прага, Екскурзии Прага,Екскурзии Прага,Екскурзии Прага,Екскурзии Прага,Екскурзии Прага, Прага-Виена,Предколена екскурзия Прага с Виена- Дневни преходи,Предколена екскурзия Прага с Виена- Дневни преходи ,Предколена екскурзия Прага с Виена- Дневни преходи ,Предколена екскурзия Прага с Виена- Дневни преходи,Предколена екскурзия Прага с Виена- Дневни преходи, Оферти екскурзии Прага.