тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия Дяволското Гърло и Ягодинската пещера

Дяволското Гърло и Ягодинската пещера

1 Дни/0 Нощувки

Дестинация: Турция

Курорт: Хисаря

Транспорт: Автобус

Дати: 04.07.2020, 26.07.2020, 15.08.2020, 12.09.2020, 04.10.2020

Цена от: 38 лв.

Еднодневна екскурзия от София до Дяволското Гърло и Ягодинската пещера

 

Отпътуване от София, площад „Александър Невски“ в 07,30 часа. Незабравимо пътуване до Триградското ждрело. Уникалната природа спира дъха на всеки попаднал сред високите скали, скриващи на моменти слънцето от погледа.

Пещерата Дяволското гърло е пропастна и има дължина 1,5 км. Образувана е от подземна река, която формира и най-високият пещерен водопад на Балканите. Името си тя получава заради входа, който наподобява дяволска глава. Според някои хора асоциацията с дявола е заради факта, че каквото попадне в реката не вижда повече бял свят. Легендата говори, че именно тук Орфей се спуска в подземното царство на Хадес, за да спаси своята Евредика. От траките е останала легендата, че тук са хвърляли вождовете, за да останат безсмъртни. Столетия се изнизали, хората със страхопочитание вярвали, че тук е входът на другия свят, пътят към безсмъртието. В чест на боговете на подземния свят, народът принасял в жертва най-красивите девойки, за да умилостивят злите сили.

 

Ягодинската пещера е не по-малко впечатляваща. Дължината и е около 10 км. Докато се разхождате във вътрешността и ще имате уникалната възможност да се насладите на причудливите образувания - сталактити, сталагмити и сталактони, които наподобяват Дядо Мраз, Снежанка и седемте джуджета, кулата в Пиза и други обекти от заобикалящия ни свят. Подземните езерца и не на последно място миниатюрните перлички са поредното богатство, което природата е сътворила дълбоко в земните недра. Едно задължително пътуване за всеки, тръгнал на лов за печати с книжката на стоте туристически обекти в България. Отпътуване за София около 15,00 ч. Пристигане на пл. Александър Невски.

  

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с автобус или микробус , екскурзоводско обслужване на български език, застраховка и ДДС

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за пещерите.

Обяд, кафе и други напитки не са включени и се заплащат допълнително.

Двупосочен трансфер с микробуси от с. Тешево до Ягодинската пещера по 4 лв. на турист. Трансферът се прави при условие, че автобусът по програмата е над 40 места и не може да достигне до пещерата поради тесния път.

 

Забележка:

Минимален брой туристи: 6

Срок за уведомяване за недостигнат минимум 3 дни преди дата на отпътуване.

Агенцията си запазва правото да извършва промени в поредността на изпълнение на програмата.