тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Почивка на остров Закинтос с автобус

София - остров Закинтос - София

9 дни / 8 нощувки

Дестинация: Гърция

Курорт: о. Закинтос

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 595 лв.

1-ви ден - София - Делфи 

Отпътуване от София в 7.00 ч., площад “ Александър Невски “ по маршрут София - Солун - Делфи / 663 км./ . Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка. 

 
2-ри ден - Делфи - Закинтос 

Закуска. Разглеждане на най-големия оракулски Аполонов храм, чиито останки се намират в живописната котловина на планината Парнас. Делфи достига своя разцвет през VI век пр. н.е. като главен религиозен център на елините. От руините на театъра, стадиона, както и на мраморния храм - ротонда, обграден отвсякъде с колони, съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Отпътуване за Антирио и преминаване на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра /. Преминаване с ферибот, от пристанище Килини, на остров Закинтос. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

 
3-ти ден - обиколка на град Закинтос 

Закуска. Туристическа обиколка на град Закинтос – столицата на острова: площад „Св. Марк" с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос - едни от най - почитаните гръцки поети, прекрасните сгради на площад „Соломос" – отразяващи типичната атмосфера. Възможност за посещение на Византийския музей / по желание /, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова / и Венецианската крепост. Свободно време за снимки и фрапе в колоритните кафенета, пръснати из стария град. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 
4-ти ден 

Закуска. Свободен ден за плаж, релаксация и разходка. Вечеря. Нощувка. 

 
5 ден - остров Закинтос 

Закуска. Свободно време за плаж или еднодневна екскурзия на остров Закинтос /срещу допълнително заплащане/ - хълмът Бохали за кратка фото пауза на изумителната панорамна гледка към град Закинтос; пътуване по източния бряг на острова и посещение на селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче ще се види неповторимата красота на „Сините пещери” и тюркоазенo омайните води на залива Скинари. Спирка на залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г. кораб, останките на който изпъкват на фона на отвесни бели скали. Посещение на Василикос – шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето... Впечатлява Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Завръщане в хотела към 17.00. Вечеря. Нощувка. 

6-ти ден - Аквапарк 

Закуска. Свободен ден. Любителите на екстремните преживявания могат да направят безплатно посещение на „Аквапарк”, с безплатен трасфер в двете посоки, а за почитателите на просторните пясъчни плажове – още един незабравим ден. Вечеря. Нощувка. 

7-ми ден - остров Закинтос (круиз до остров Кефалония) 

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневен круиз до стров Кефалония. Кефалония е административен център на Йонийските острови и е с площ 781 кв.м. Островът обхваща голямо природно многообразие и особености. Съвършените плажове са сякаш от пощенска картичка, планината Енос е покрита със специфичен вид ели, които се срещат само тук. Обявена за национален парк. Тя приютява рядка порода диви коне. Пещерата Дрогарати е с внушителни размери и е прочута с невероятната си акустика. Тук през лятото се изнасят множество концерти. Другата пещера Мелисани е скрила в недрата си подземно солено езеро, приказно осветено от снопове светлина, проникващи през отвори на тавана. Вечеря. Нощувка. 


8-ми ден - Патра - Волос 

Закуска. Отпътуване от остров Закинтос. Пристигане в Патра – третия по големина град в Гърция, който е разположен на брега на Йонийско море. Разглеждане на най-големия православен катедрален храм „Св. Апостол Андрей Първозвани". След кратка почивка преминаване с ферибот на залива на Патра, възможност за снимки на величествения мост. Заминаване към Волос - столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината "Пилио". Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористи склонове и зелени долини. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка по красивите крайбрежни улици. Нощувка. 


9 ден 

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 18.00 часа. 

 

Дата

База

*

Възрастен в двойна стая

Възрастен на доп. легло в двойна стая

Дете до 11.99 на доп. легло в двойна стая с двама възрастни

Възрастен в единична стая

Доплащане за All Inclusive на Закинтос на човек

 

HB

 

595 лв.

545 лв.

495 лв.

785 лв.

120 лв.

 

HB

 

595 лв.

545 лв.

495 лв.

785 лв.

120 лв.

 

HB

 

640 лв.

585 лв.

495 лв.

880 лв.

120 лв.

 

HB

 

685 лв.

620 лв.

525 лв.

960 лв.

120 лв.

 

HB

 

620 лв.

575 лв.

495 лв.

850 лв.

120 лв.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА: 

 
• транспорт с лицензиран автобус;

• такси за моста Рио - Антири;

• фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини;

• фериботни такси и билети Патра – Антирио;

• 1 нощувка със закуска в Делфи;

• 6 нощувки със закуски и вечери в Закинтос - хотел 3*;

• панорамна обиколка на град Закинтос;

• посещение на Аквапарк с включени трансфери;

• 1 нощувка със закуска в района на Волос;

• медицинска застраховка с асистънс;

• екскурзовод/водач на групата от България.
 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 
• Екскурзия - обиколка на остров Закинтос /5-ти ден / на цена от 24 евро на турист при минимум 20 участници;

• Входна такса на Делфи – 9 евро (заплаща се директно на място, по желание);

• Целодневен круиз до остров Кефалоня – 40 евро.

 

ДОПЛАЩАНЕ: 

 
• доплащане за All Inclusive - 120 лева на човек за целия престой;

• доплащане за застраховка на лица от 65 г до 70 – 5 лв. ; от 70 до 75 г – 7 лв. ; над 75 г – 15 лв.