тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Свети Валентин в Верона+ Карнавала във Венеция

София-Верона-Венеция-София

5 Дни / 2 Нощувки

Дестинация: Италия

Курорт: Венеция

Транспорт: Автобус

Дати: 12.02.2015

Цена от: 260 лв.

        Свети Валентин в най-романтичните градове на Италия – Верона и Венеция

 

                                                   Програма:

 

1 ДЕН:

Отпътуване  от София - (пл. Руски паметник) по маршрут Белград - Загреб – Любляна. Нощен преход до Верона

 

2 ДЕН:

Пристигане сутринта във Верона – изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът

на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Започваме от площад „Бра“, най-просторният в града, на който се намира неокласическата сграда на Общината и известната  – римски амфитеатър, като Колизеумът, но много по-запазен. Продължаваме по една от най-хубавите търговски улици – „Мацини.Преминаваме през Арката с Реброто, където ще чуете за местното предание на този паметник и излизаме на Пиаца дей Синьори – главния управленски площад. Отдясно се пада Общинският дворец и 83-метровата Торе ди Ламберти, наричана още „Кулата с камбаните”. А срещу нас се издига Дворецът на Скалиджери - династията управлявала Верона през нейния златен век, както и паметника на Данте Алигери, умислен и вперил поглед в далечината. Но тъй, като сте във Верона, няма как да не се запалите по мита за „Ромео и Жулиета“. Действието в едноименната трагедия се развива тук, по тези улици. Разположена недалеч от Пиаца дей Синьори, ще видим „Къщата на Жулиета“, с балконът, под които Ромео е пял и статуята на героинята, до която посетителите се докосват с желания за вечна любов. След историята на двамата влюбени, ще ви оставим свободно време, за да се разходите из малките, кокетни улички на Верона. Настаняване и нощувка в района на града.

 

3 ДЕН:

Закуска. Панорама на Верона - “,  площад - „Пиаца деле Ербе“. Центъра на града през столетията, той е заобиколен от множество пъстри сгради - Търговският дом, който в Средновековието е служил за резиденция на гилдията. Тук се намира веронското Капитело – трибуната, от която са огласявани градските укази и където връзвали осъдените и ги замервали с гнили плодове. В средата на площада е римският фонтан ''Веронската Мадона''. Свободно време за посещение на „Арена ди Верона“. Нощувка.

 

4 ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Венеция - град на канали, прелестни дворци и изящни мостове. За него е казано, че трябва да се посети поне веднъж в живота си, защото няма друго такова място на света. Започваме обиколката, като се качим на корабче до Венеция, а веднага след като слезем, пред нас се открива Мостът на въздишките – закрит мост, направен от бял варовик, с малки прозорчета и каменни решетки, наречен така заради въздишките на осъдените, водени до затвора от Двореца на Дожите - готическо здание,

 

което в миналото е било резиденция на управниците на републиката – дожите. Тук се намират градската тъмница, помещенията за изтезания и много удавени в злато зали, стаи и коридори. Продължаваме към централния площад Сан Марко – приказната сърцевина на Венецианската Република. В продължение на деветстотин години той е бил център на политическия, религиозен и обществен живот на града. На този площад са разположени най-важните сгради, които са диктували ритъма и ежедневието на венецианците. Преминаваме между колоните на „пиазета”, където са обесвали осъдените на смърт и където единствено е бил позволен хазарта. На запад се от тях е Монетният двор, а до него - Градската библиотека. Базиликата „Сан Марко“ - църквата на Венеция, украсена с безсрамно задигнати византийски артефакти, през годините превърнала се в символ на венецианското могъщество и богатство. На север от базиликата, вдигнете поглед към Часовниковата кула със „зодиакалният” часовник – шедьовър на технологията, за времето си. Повече от пет столетия този часовник показва часът от деня, знака на зодиака и фазата на луната. От другата страна на площада е Камбанарията – най-високата сграда във Венеция. Там, за пръв път Галилео Галилей насочва телескоп към звездите и открива, че Земята не е център на Вселената. Три от страните на площада са заети от Прокуратите, дълги сгради с аркади, където навремето се е помещавала административната власт на Венецианската Република. Напускаме „Сан Марко“ и се спускаме по тесните, като лабиринт улици, към мостът Риалто – търговския център на града, който в миналото е бил единственият начин да прекосиш Големия канал. От тук ще ви предложим разходка с гондола по Канале Гранде – най – венецианското преживяване, което можете да си подарите. И да не сте влюбени, ще се влюбите... Ще минете под малки и големи мостове, покрай великолепни дворци и причудливи водни съоръжения. А ако гондолиерът е в настроение, може да ви изпее някои италиянски канцони. Свободно време. Нощувка в Лидо ди Йезоло.

 

Отпътуване за България. Около 15ч. пристигане в София (централна гара София )

 

Цена: 260 лв.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт с комфортен автобус ***

- 2 нощувка със закуски в района на Верона или Лидо ди Йезоло

- Пешеходна разходка във Верона 

- медицинска застраховка,

- придружител от фирмата

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Пътни такски 10 евро

- билет за корабче до Венеция – двупосочен – 20 евро

- входни такси

- лични разходи

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.

-Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

-Начин на плащане: депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане до 21 дни преди отпътуване

-Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.

-Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване.

-Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.

-Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 40 туристи.

-Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.