тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




ЮЖНА ИТАЛИЯ - АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА

ЮЖНА ИТАЛИЯ - АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА

9 Дни/6 Нощувки

Дестинация: Италия

Курорт: Рим

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 788 лв.

                              ЮЖНА ИТАЛИЯ - АМАЛФИЙСКА РИВИЕРА

                                     автобусна екскурзия

                                                             Програма:

ПЪРВИ ДЕН – 07.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 10.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09:30 ч. Спирка в Дупница в 11.00 ч, и в Благоевград в 11.30 ч., за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Отпътуване по маршрут Солун – Игуменица. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота  Игуменица – Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

ВТОРИ ДЕН - Сутринта - пристигане в Италия и отпътуване за Неапол. Пристигане. Разглеждане на  Неапол:Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Настаняване в хотел в околностите на Неапол или Соренто. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Помпей – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Помпей. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие (с доплащане 68 лв на човек при минимум 30 участника). Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент.  Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета...Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Цената на екскурзията включва транспорт с местен автобус и не включва билета за вход за Вила Руфоло в Равело, който е около 5 евро. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Капри (с доплащане 115 лв на човек). До острова се отива с  кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на Херкулан – римски град, за който се твърди, че е основан от Херкулес и който бива погребан под потоците от лава, заедно с Помпей при изригването на Везувий през 79 г. Като размери самият град е по-малък от Помпей, но е по-добре запазен. За разлика от Помпей, в Херкулан са запазени и немалко дървени фрагменти от сградите – стълбища, рамки на врати и прозорци, греди, поддържащи покрива. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Пристигане. Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто  – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Иския (с доплащане 78 лв на човек при минимум 20 участника). До острова се отива с  кораб, там  обиколката е пешеходна. Наричан още Изола Верде или Зеленият остров, заради пищната си растителност, о-в Иския е най-големият в Неаполитанския залив. Известен с големите си плажове, минералните си извори, островът е истински рай за любителите на усамотението и спокойствието. Никога не се забравя гордият силует на Кастел Сант Анджело на фона на многоцветните фасади на рибарските къщи по Марина деи Маронти - една впечатляваща гледка, която се открива пред жадните погледи на туристите, когато корабът приближава до острова. Цената на допълнителната услуга включва билет за кораба, транспорт с автобус от хотела до Неапол (откъдето се взима корабчето) и обратно, водач – придружител по време на разходката по острова. Завръщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Алберобело – най-добре запазеното градче в така наречената „земя на трулите”. Трулите са странни постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан, с конусовидни покриви, покрити със сиви  варовикови плочи, които са характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка. Някои от тях датират от етруската епоха. Алберобело е запазил 1400 трули, които покриват двете хълмчета, върху които е построено градчето и предлагат на посетителя един наистина необичаен пейзаж. Пристигане, разглеждане на Алберобело. Следобед – отпътуване за Бари. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца. Вечерта – отпътуване с ферибот за Игуменица.

ДЕВЕТИ ДЕН – Пристигане в Игуменица.  Отпътуване по маршрут Игуменица – Солун – Благоевград – София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

  • ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
  • СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
  • ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
  • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ;

 

 

  • ЕКСКУРЗИЯ ДО АМАЛФИЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ;
  • ЕКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВ КАПРИ;
  • ЕКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВ ИСКИЯ;
  • ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
  • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
  • ГРАДСКА ТАКСА В НЕАПОЛ ИЛИ СОРЕНТО.

 

ЕКСКУРЗИИ ПОЖЕЛАНИЕЦЕНА
Амалфийско крайбрежие 68 лв.
Остров Капри 115 лв.
Остров Иския 78 лв.
Двойна каюта в 2-те посоки 189 лв.
Тройна каюта в 2-те посоки 164 лв.
Четворна каюта в 2-те посоки 116 лв.
Самолетна седалка в 2-те посоки 35 лв.

Етикети:

Екскурзии Неапол, Екскурзии Помпей, Екскурзии Херкулан, Екскурзии Везувий, Екскурзии Позитано, Екскурзии Амалфи, Екскурзии Равело, Екскурзии Соренто, Екскурзии Капри, Екскурзии Иския, Екскурзии Бари, Автобусни екскурзии 2018, Екскурзии Амалфийска ривиера, Екскурзии Италия, Екскурзии Великден, Екскурзии майски празници, Италия майски празници, Екскурзии Първи май, Екскурзии Гергьовден, Екскурзии 24-ти май, Италия - 24 май, Екскурзии Пролет, Пролет в Италия, Екскурзии Септември, Септемврийски празници, Екскурзии Неапол септември, Екскурзии Капри септември, Екскурзии Италия септември, Автобусни екскурзии септември,Почивки Италия, Амалфийска ривиера - промо, Екскурзии до Рим и Южна Италия, Италия - септе