тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната Еднодневни екскурзии  2019 НОВА ГОДИНА 2020 НА ПЛАНИНА и МОРЕ В БЪЛГАРИЯ с ТРАНСПОРТ ДУБАЙ; КУБА; РИВИЕРА - МАЯ - МЕКСИКО; ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА; МАЛДИВИТЕ; ИЗРАЕЛ 2018 Предколедни екскурзии, Коледа Транспортни Услуги

Автобуси
Под Наем
Уикенд в Княжевац - 120лв

София - Пирот - Княжевац - Ниш - София

2 дни - 1 нощувка

Дестинация: Сърбия

Курорт: Княжевац

Транспорт: Автобус

Дати: 29.06.2019; 13.07; 24.08; 07.09; 21.09

Цена от: 120лв

 

    Уикенд в Княжевац - Сръбската Венеция

        

 

 

1 ден:                                                                  
Отпътуване в 7:30 ч. от София,  София ­- ГКПП Калотина ­- Пирот - Княжевац. Пристигане в град Пирот. Градът е заобиколен от Влашка и Стара планина, които са рядък пример за девствена природа. Пирот е създаден върху изградена през 2 век антична римска станция, носеща названието Turres, което означава „кули”. През 9 век градът става българско владение до падането на Българската държава под византийско и османско владичество. През 15­17 век градът носи османското си име Шехиркьой и е център на вилает. През периода на Възраждането Пирот е център на Нишавската епархия. Тогава се основава Българската екзархия. Най-­отличителният белег на Пирот са неговите килими. Те са уникални и са гладки и от двете страни. Различават се значително от персийските, които са винаги геометрични. Градът се свърза изключително с производството на килими, което процъфтява, но и с отглеждането на овце и произвеждането на невероятно вкусното пиротско овче сирене.
 
Разходка в центъра на града. Посещава се евтиният пиротски пазар или по желание старата крепост Калето в свободното време.
След това програмата ни продължава в посока Княжевац


Пристигане в гр. Княжевац, и настаняване в хотела. Свободно време за разходка из града, където можете да се насладите на превъзходните вина или да разгледате някои от забележителностите като Старата чаршия и Етногрфския музей, където се намира и най-голямат колекция ръчно плетени чорапи в Сърбия. Вечеря с жива музика. Нощувка.
 
 
2 ден:
Закуска. Отпътуване за гр. Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на Ниш, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Свободно време.


Пристигане в София късния следобед.

 

 

Цената Включва

транспорт с туристически автобус;
водач от агенцията
1 нощувка със закуска в хотел 2*, в Княжевац или района;
вечеря с жива музика

Цената Не Включва

входни такси за посещаваните туристически обекти
доплащане за застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 EUR - 3лв ; за лица над 65 г.: 5 лв.
разходи от личен характер
доплащане за единична стая: 37лв.

 

Плащане:
При записване се внася 50% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност поне 6 месеца към датата на връщането.
За деца до 18 г., пътуващи без родителите си или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и две копия/.
 
Забележка:
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.