тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




24 Май в Прага-Виена-Дрезден с Будапеща и Братислава

Екскурзия Прага-Виена-Дрезден с Будапеща

6 дни / 5 нощувки

Дестинация: Чехия

Курорт: Прага

Транспорт: Автобус

Дати: 21 - 26 Май

Цена от: 619 лв

                    Екскурзия в Прага с Виена,  Будапеща, Дрезден и Братислава 

                                                 (Дневни преходи)

 

за повече информация и РЕЗЕРВАЦИИ на адрес Неофит Рилски 31 (партер).  

 

Gsm: 0886 88 32 82

 

Имейл за резервации: miveki_98@abv.bg  

    

                                                                                        

                                                                   Програма: 6дни/5нощувки

1 Ден -  София-Будапеща 750 км. 

Възможност за отпътуване Бургас, Сливен,Ямбол,Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и  София по маршрут: Белград- Будапеща. Вечерта пристигане в унгарската столица. Нощна панорамна обиколка на Будапеща – Будайската крепост, от които се разкрива прекрасна панорама към Парламента, река Дунав и Пеща,  издигната от Хабсбургите, неоготическия Парламент – символ на града и построен с цел да засенчи този в Лондон. Панорамната обиколка продължава по бул. „Андраши”, известен с музеите и галерии разположени от двете му страни и Площада на героите. От площада започва началото си и прекрасния градски парк със средновековния замък Вайдахуниад.Настаняване в хотел.Нощувка в Будапеща.

 

2 Ден -  Будапеща - Братислава - Прага

Закуска. Отпътуване за Братислава: Дневна панорамна пешеходна разходка на Братислава - Пешеходна разходка в историческия център на града: замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата "Св. Мартин" – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите.Отпътуване за Прага.Нощувка. 

 

 

3 Ден - Прага

Често наричат столичния град „Златна Прага” или „Майката на градовете”.     чешката столица е известена многообразната си архитектура от различни периоди - барок, рококо, готика, романтизъм,страна вярна на традициите си, с оживената и достолепна Прага и с провинциалните старинни градове, с Бохемския кристал и Музиката на Дворжак, с анекдотите за Швейк и сянката на Вацлав Хавел, привлича любители на културни забележителности и архитектурни шедьоври, на най-вкусната бира в света и пражката шунка … Чуйте легендата за Либуше, сънувала сън за чуден град, наречен Прага, който…” ще позлати звездите – с могъща Катедрала, Часовникова кула, замъци и площади…”. 

 

 Пешеходна обиколка в Старата част на Златна Прага – Старе месте, световноизвестният Златен град е културно и духовно средище, което от десетилетия привлича творци от цял свят. Туристическата обиколка включва: централният площад на Стария град – катедралата Св. Тин, Кметството с музикалните фигури, Карловия мост с каменните фигури на светци, включително на Св. Св. Кирил и Методий, църквата Св. Николай,  продължава се по бул. „Вацлавски Намести” до Народния музей с паметника на добрия крал Венцеслав. Свободно време в сърцето на Прага. Нощувка в Прага. 

4 Ден - Прага-Дрезден - 150 км

 

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Дрезден  - град с две лица: от едната страна на река Елба е Старият град, с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата част, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685 г. Туристическа програма в града с екскурзовод на български език: Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе. Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, помещаваща се в Цвингера. Свободно време за разходка и подаръци в Търговки център:  Dresdner Striezelmarkt, разположен на централния бароков площад Altmarkt, е най-известният от тях и през 2019 г. година се навършват 585 години от откриването му. Средновековният  Drezdner Stallhof пък е част от дворцовия комплекс в центъра на града. Тук майстори-занаятчии, облечени в средновековни одежди, предлагат на посетителите ръчно изработени продукти, изполвайки материали и уреди от късното средновековие. Мотото на романтичното място, служило за провеждане на рицарски турнири от края на 16-ти век, е: „Добрите подаръци идват от сърцето. И от ръцете“. Късния следобед връщане в Прага. Нощувка.

 

5 Ден -Прага-  Виена

 

Закуска.Отпътуване за Виена - Дворецът „Шонбрун” е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на  една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка:   Операта, Стефансдом, Кертнерщрасе,дворецът "Белведере" - един от най-хубавите барокови дворци, площад Грабен, Двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Кметството, Катедралата на Виена, къщата на Моцарт,Къщата на Хундертвасер с необичайните си форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело; Центърът на ООН, разположен в новата част на града  .Отпътуване за Будапеща. Нощувка.

 

 

6 Ден

Ранна закуска. Отпътуване за България -  късно вечерта пристигане в София.

 

 

  21 Май, 2024 - 26 Май, 2024 - 619.00 лв./човек

  

  

 

 



Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус ;
  • 2 нощувка със вкл. закуска в Будапеща 
  • 3 нощувки със вкл. закуски в района на Прага
  • Водач-представител на фирма Мивеки Холидейс по време на цялото пътуване ;
  • Панорамна обиколка на Братислава

 

Цената не включва:

  • Входни такси за обекти
  • Панорамна разходка на Дрезден - 36 евро 
  • Панорамна обиколка на Прага  - 20 евро+ 3 евро за слушалки ;
  • Панорамна обиколка на Виена  - 25 евро 
  • Панорамна разходка  в Будапеща – 20 евро на човек;
  • Вечеря в традиционна Пражка пивоварна, произвеждаща собствена бира - 22 евро на човек 
  • Доплащане за единична стая - 160 лева;
  • Медицинска застраховка с асистънс и покритие 2000 евро - 15.00 лв. Доплащане задължително в офиса на Мивеки Холидейс ;
  • Разходка с корабче по река Вълтава - 20 евро

  •  Круиз по р. Дунав  (при минимум 22 човека) - 25 евро на човек
  • Трансфер от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик -  при мин. брой туристи 15 човека.
  • Градски такси 2 евро на ден се заплащат преедварителни в България.
  • Избор на предна седалка - 30 лв
  • Допълнителните eкскурзии по програмата се планират при подписване на договор и се заплащат 20 дни преди датата на отпътуването
  • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата

 
 При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България. 

При посещение на Унгария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите във форинти, от България.  - Препоръчително да си смените за двама около 50 лв в Форинти .                                               
При транзитно преминаване през Сърбия е препоръчително да си обмените по  20 лв на човек - Динари.

 

    Застраховки:

    • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗД ЕВРОИНС“ АД,  14.10.2024
    • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" към ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2;
    •  Възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    • Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

     

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

  •  

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

     

    Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

     

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 2 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

     

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

     

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

     

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

     

    Поради нестабилните цени на горивото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

     

    ЕТИКЕТИ:

    Екскурзии трети март , Великден Австрия , Екскурзии Братислава , Екскурзии Унгария , Екскурзии Словакия , Екскурзии Чехия , Екскурзии Будапеща , Екскурзии Виена , Екскурзии Прага , Прага - автобусни екскурзии , Екскурзии от Пловдив, тръгване от пловдив, Виена, Прага и Будапеща - промо.Екскурзия Прага - дневни Преходи.Екскурзия Виена - дневни преходи