тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Кипър - Израел - Йордания - Египет

Ларнака - Никозия - Йерусалим - Витлеем - р. Йордам - М. море - Аман - Акаба - Кайро

8 дни - 7 нощувки

Дестинация: Израел

Курорт: Йерусалим

Транспорт: Самолет

Дати: 03.04.2020г.

Цена от: 1699лв

Екскурзия до Кипър, Израел, Йордания и Египет на 3 - 10 Април: 7 нощувки със закуски и вечери, плюс самолетен транспорт 1699 лв
Топ цена: 1699 лв.
     
     

Офертата включва:
• Самолетни билети София - Пафос с АК Ryan Air, Пафос - Тел Авив с АК Ryan Air, Кайро - Ларнака с АК Cyprus Airways и Ларнака - София с AK Wizz Air, с включени летищни такси и малък кабинен багаж с размери 40х20х25см;
• Трансфери по програмата;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* във Витлеем;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Аман;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Акаба;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* в Кайро;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Ларнака;
• Посещение на река Йордан, Мъртво море и Петра;
• Водач по време на пътуването.

Офертата не включва (задължителни доплащания):
• Бакшиши - 10 долара.

Допълнителни опции и мероприятия (по желание и с доплащане към туроператора):
• Услуга Priority Boarding за полетите София- Пафос и Пафос - Тел Авив, с включен допълнителен кабинен багаж до 10кг (55/40/23см);
• Допълнителен кабинен багаж до 10кг за полета с АК Cyprus Airways до 10кг (55/40/23см);
• Услуга Priority Boarding за полет Ларнака - София, с включен допълнителен кабинен багаж до 10кг (55/40/23см) - 15 евро;
• Входна такса за Петра и туристическа беседа - 70 евро;
• Екскурзия до Египетския музей в Кайро (с включена входна такса) и пирамидите в Гиза - 90 евро;
• Екскурзия до Ларнака и Никозия с местен лицензиран екскурзовод на български език - 35 eвро;
• Целодневна екскурзия до Пафос с местен лицензиран екскурзовод на български език - 35 евро;
• Туристическа програма в Йерусалим и Витлеем (панорамна обиколка с местен екскурзовод и сертификат за Хаджийство) - 40 евро;
• Настаняване в единична стая - 450лв;
• Застраховка Отмяна на пътуване - 85лв.

Програма на пътуването:

1 ден
Полет с АК Ryan air в 08:40ч от София до Пафос, Кипър. Кацане в 10:35ч. Свободно време в Пафос или, срещу доплащане - туристическа програма в Пафос с екскурзовод на български език/руски език - Колоната на Св.Павел, Пристанището на Пафос, Мозайките, датиращи от 3 - 5 в.от н.е.

Трансфер до летището в Пафос. Полет за Тел Авив в 20:05ч. Посрещане на летището от местните партньори в 21:15ч. Трансфер до Витлеем. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане - туристическа програма във Витлеем и Йерусалим с местен екскурзовод на български език. Посещение на базиликата "Рождество Христово" във Витлеем, разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус, Елеонския хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; Пешеходна разходка в Стария град. Стената на плача - останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по "Виа Долороса" - улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за р. Йордан и Мъртво море. Пристигане на бреговете на Мъртво море и свободно време за къпане в най-соленото море, най-ниската точка на земното кълбо, разположена на 400м под морското равнище. Посещение на Каср Ал Яхуд - мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан.

Отпътуване за Йордания. Трансфер до Аман. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Петра - столицата на Набатейците. Възможност за посещение на Античния град (доплащане за входен билет и екскурзоводско обслужване). През 2007г градът е избран за едно от Новите седем чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (от иврит: "долината на Моисей"). "Розовочервеникавият град" някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати - Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, Амфитеатърът, Триумфалната арка и Кардото с колонадите. Следобяд продължаване за Акаба. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. В 10:30 сутринта отпътуване с ферибот за границата с Египет - Таба. Трансфер до Кайро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време в Кайро или еднодневна екскурзия до Музея на Египет в Кайро и Египетските пирамиди. Посещение на едно от най-забележителните и величествени чудеса на света - Египетските Пирамиди - Хеопсовата Пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин, както и по малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най- старият и единственият запазен до днес паметник от 7 - те чудеса на Античният свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Закуска. Трансфер до летището и полет в 14:40ч от Кайро до Ларнака, Кипър. Кацане в 16:55ч. Трансфер от летището до Ларнака. Настаняване в хотел 3* в района на Ларнака. Свободно време или допълнителна екскурзия с местен екскурзовод на Български език Ларнака. Курорта Ларнака е крайбрежен курорт с известната църква Св. Лазар, старинния замък, палмовите дървета, пясъчните плажове и старите традиционни улици. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Никозия. Екскурзията продължава до столицата Никозия, известна като последната разделена столица в света: "Зелената линия", която разделя града на гръцка и турска част; посещение на катедралата Св. Йоан Кръстител; стария квартал Лиаки Гитония. Свободно време за разходка по известната улица "Ледра", с възможност за преминаване в турската част, където ще видите храма "Света София" и др.

Трансфер до летището и полет в 16:10ч от Ларнака до София. Кацане в