тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия до остров Корфу

София - Корфу - София

5 дни / 3 нощувки

Дестинация: Гърция

Курорт: Корфу

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 250 лв.

 

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН / ВАРНА - СОФИЯ - СОЛУН - ИГУМЕНИЦА

Отпътуване от Варна 22:00ч.

Отпътуване от Шумен * 23:00 ч. (За група от 8 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от Хотел Шумен, за бройка по-малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър).

Отпътуване от Велико Търново – в 01:00 ч.

 

2 ДЕН / остров КОРФУ

От София в 5:00 ч. от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Кулата – Солун – Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица. Пристигане във Игуменица – остров Корфу (пътува се с ферибот 1 ч. и 45 мин.), пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 

3 ДЕН / остров КОРФУ

Закуска.

Панорамна обиколка на Корфу (срещу доплащане) -  Двореца Ахилион (XIX в.) - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу (Керкира). Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, коипие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело.

Свободно време.

 

„Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН / остров КОРФУ - ПАЛЕОКАСТРИЦА И СИДЕРИ

Закуска.

Екскурзия до Палеокастрица/ срещу доплащане /, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби.Свободно време за раходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води "Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 

5 ДЕН / остров КОРФУ - СОФИЯ

Закуска.

Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в София и след полунощ във Варна.

 

Отпътуване от:

На човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Дете 00 - 05 г.

София

250 лв.

90 лв.

100 лв.

Варна / Шумен/ Търговище

295 лв.

90 лв.

145 лв.

Велико Търново / Севлиево

280 лв.

90 лв.

130 лв.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е В ЛЕВА И ВКЛЮЧВА:

- транспорт с лицензиран автобус (климатик, TV, мини-бар)

- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*

- медицинска застраховка; 

- фериботни такси и билети

- водач от по време на пътуването 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Обзорна екскурзия на Корфу с включена входна такса за двореца Ахилион - 15 евро; 

- Eкскурзия до Палеокастрица и Сидари – 20 евро; 

- Разходка с лодка в Палеокастрица - 7 евро;

- Корабчето “Калипсо стар” - възрастен - 14 евро; дете до 12 г. - 8 евро.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 туристи.

 

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Лична карта / задграничен паспорт с 6 месечна давност от датата на отпътуване; за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

 

ОБЗОРНА ЕКСКУРЗИЯ НА ГРАД КОРФУ 

Първо ще посетим двореца „ Ахилион” – лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Ще се потопим в смесица от стилове характерни за всяка зала, ще се насладим на красивите статуи, картини и стенописи и ще се разходим из красивите дворцови градини. След това ще отидем на полуостров Канони с емблематичната гледка към Мишият остров. Ще продължим с пешеходна обиколка на старата градска част. Ще разгледаме старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и Кметството. Времетраене на цялата обиколка около 4 часа. (транспорт, входната такса за двореца Ахилион, екскурзовод ) 

Цена: възрастен - 15 евро; дете до 12 г. - 6 евро

 

ПАЛЕОКАСТРИЦА И СИДАРИ

Палеокастрица е едно от най - красивите места на остров Корфу. Ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия или разпръснати в маслинови, лимонени и кипарисови градини. Мнозина трърдят, че това е било мястото на двореца на крал Алкинос. Пейзажа комбинира синьо-зелени води и живописни заливи и е само малка част от гледките, които ще ви завладеят. Тук можете да посетите Византийския манастир на Панагия Сидари се счита за  едно от най - красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води "Канала на любовта".

Цена: 20 евро; дете до 12 г.- 8 евро

 

КОРАБЧЕТО "КАЛИСТО СТАР"

 “Калипсо стар” Ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. 

Цена: възрастен - 14 евро; дете до 12 г. - 8 евро