тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия Завойте на Дунав Будапеща и Виена

София-Будапеща -София

5 дни / 4 нощувки

Дестинация: Унгария

Курорт: Будапеща

Транспорт: Автобус

Дати: 05.10.2016

Цена от: 350 лв

 

Завойте на Дунав  Будапеща-Виена

Първи ден   
Отпътуване от София в 07.00ч. от София.По желание панорамна обиколка на Белград. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел.Вечера.Нощуване.

 

Втори ден 
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: пресичане на Дунав по моста “Маргарет”, Кралския дворец в Буда, посещение на Рибарските бастиони и най-известната католическа църква от 13 в. “Свети Матияш”, хълма Гелерт и Цитаделата, моста “Елизабет” и разглеждане на “Площада на героите” в Пеща. Свободно време.По желание разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро.Вечеря.Нощувка.

 

Трети ден   
Закуска.По желание еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история:  Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св. Стефан, Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща. Вечеря. Нощувка.
 

Четвърти ден 

Закуска.Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на града с екскурзовод до Ринга - булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена:Операта - изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс;Хофбург (отвън) - зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века;пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци - Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история;Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса - една от най-старите в света;Пешеходна разходка в центъра на Виена - Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Връщане в Будапеща.Вечеря. Нощувка.

Пети ден   
Закуска.Освобождаване на хотела.Отпътуване за България. Пристигане в София рано сутринта.


Цена в лева: 330 лв

Цената включва:

  • транспорт с автобус;
  • 4 нощувки със закуски и вечери хотел 3* в Будапеща  
  • медицинска застраховка.


Цената не включва:

  • входни такси 
  • Еднодневна екскурзия Естергом и Сентендре  - 10 евро - при минимум 25 плащащи
  • Целодневна екскурзия до Виена  - 20 евро при минимум 25 плащащи
  • панорамна обиколка на Белград - 5 евро
  • По желание разходка с корабче по р. Дунав – 15 евро;  

    * Екскурзиите се заявават и заплащат от България.

 

 

 

 

  •