тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Мексико: Орел и змия 2016

МЕКСИКО - МЕКСИКО СИТИ, ТАСКО

5 дни / 4 нощ.

Дестинация: МЕКСИКО

Курорт: Mексико

Транспорт: Самолет

Дати: 15.03.2016; 05.04.2016; 26.04.2016

Цена от: 1791 лв

Мексико: Орел и змия 2016

Дати:   15.03.2016; 05.04.2016; 26.04.2016

 

1 ден. > Мексико Сити

Пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотел Fiesta Americana Reforma 5*. Нощувка.

2 ден. Мексико Сити: храмът на Гваделупе - Теотихуакан

Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико Сити: историческия център (ЮНЕСКО): площад „Сокало“ в близост, до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките, и където се е издигала главната пирамида Темпло Майор, като сега той е архиологически обект, в който се извършват разкопки, има и музей; разглеждане на главната католическа катедрала на Мексико и посещение на Президентския дворец с фреските на Диего Ривера, пресъздал историята на страната си (*Националният дворец не винаги е отворен за посещение. Фирмата си запазва правото да пропусне посещение на Двореца в случай на мероприятия на централния площад „Сокало“ или в случай на визити в двореца от официални лица.); посещение на храма, посветен на девата от Гваделупе, в който се намира чудотворната икона на най-почитаната светица в Мексико (нейното чудотворно явяване на индианеца Хуан Диего е ускорило преминаването на индианците от езичество към католицизма).Екскурзия до археологическия комплекс Теотихуакан(ЮНЕСКО) – града на загадъчните пирамиди, останали от процъфтяващата през 2-3 век държава. Разглеждане на най-значимите обекти: Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната, булеварда на мъртвите и храма на пернатия змей с огромни орнаменти, наподобяващи глави на змия. Връщане в хотела в Мексико сити. Нощувка.

3 ден. Мексико – Антропологическият музей – музеите на Фрида Кало и Леон Троцки – Таско

Закуска. Посещение на Националния антропологически музей – най-големия в Латинска Америка и един от най-значимите в света. Колекцията му се състои от многочислени археологически и етнограф-ски експонати, представящи всички основни култури на Мексико с най-характерните им образци: скулптори на ацтеките, образа на Ехекатл (митично същество, изобразявано като богът на вятъра или като пернатият змей), гигантските глави на олмеките, съкровищата от гробницата на краля на маите Пакал от Паленке, атлантите от Тула, Слънчевия камък на ацтеките и други. Посещение вдома музей на Фрида Кало, в който е живяла и творила известната мексиканска художничка. „Синият дом”, в който тя се е родила през 1907 г., и е прекарала почти целия си живот, се намира в живописния квартал „Койоакан“ до дома музей на Леон Троцки, един от лидерите на революцията в Русия 1917 г., намерил политическо убежище в Мексико. Пътуване за Таско, един от „вълшебните градове” на Мексико, известен като мексиканската столица на сребротоРазходка по най-интересните улички, площади и дюкянчета със сребърни изделия; централния площад, дома музей на французина Жозеф ла Борда, основоположник на бизнеса със сребро; бароковата катедрала „Санта Приска“ от 18 век, богато украсена със сребро. Нощувка в хотел Posada de la Mision Taxco 4*.

4 ден. Таско – Шочикалко – пещерата Какауамилпа – Таско

Закуска. Посещение на Шочикалко (ЮНЕСКО): древно селище, което в превод от езика на индианците нуатал означава „дом на цветята“. Разположено е върху хълм, като е заобиколен от красива долина в западната част на щата „Морелос“. Разцветът му като политически, религиозен и търговски центри започва след разпадането на великите държави в Централна Америка: Теотихуакан, Монте Албан, Паленке и Тикал. Най-интересни са скулптурните релефи върху някои от сградите и храма на пернатия змей с образа на божество, стилът на който говори за влиянието на Теотихуакан и маите. Сред другите интересни обекти са: храмове във формата на терасовидни пирамиди, дворци, три игрища за местната свещена игра на топка, бани, необикновена редица от кръгли олтари и пещера с издълбани стъпала. Екскурзията продължава до най-известната пещера в Мексико – Какауамилпа с 27 осветени зали, разположени по протежението на 1400 м, височината на някои, от които достига 80 м. Вътре ще се видят необикновени сталактитни и сталагмитни образувания с формата на животни, хора и различни причудливи форми. Учените са изчислили, че сталактитите и сталагмитите нарастват с 2 см за 100 години. Въображението е бедно да си представи колко години се е трудила природата, за да създаде тези творения. Връщане в Таско. Свободно време за самостоятелна разходка в столицата на среброто. Нощувка.

5 ден. Таско – Шочимилко – Мексико Сити >

Закуска. Отпътуване за Мексико Сити. Разходка с лодка по каналите на Шочимилко — единствените запазени водни канали на доиспанския град Тепочтитлан, на мястото на който е построен съвременият град Мексико Сити. Системата от канали e създадена от ацтеките преди 1000 год. и от тях са съхранени 180 км. Единствено по тях може да се стигне до градините Чинампас. По време на разходката с лодка ще дегустираме текила под звуците на музиката и песните на мариачи. Пристигане в Мексико Сити и трансфер до летището. *Полетът от Мексико Сити трябва да е след 21:00 ч.

 

в двойна стая

в тройна стая

дете до 11,99 г. с 2 възрастни

доплащане за единична стая

995 $ /  1791 лв

815 $ / 1467 лв

665 $ / 1197 лв

305 $ / 549 лв

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

4 нощувки: 2 в Мексико Сити - хотел 5* и 2 в Таско – хотел 4*;
Пътуване с климатизиран туристически автобус (ако групата е по-малка от 15 души, се пътува с климатизиран миниван);
Опитен екскурзовод придружител на руски език по време на цялото пътуване;
Входни билети и такси за всички обекти по програмата;
Бакшиши за камериерките, пиколата и келнерите в хотелите;
Трансфер летище – хотел в Мексико Сити в деня на пристигане;
Трансфер до летището в Мексико Сити (за туристите, които отпътуват след края на тура).

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Хотелско настаняване след края на тура;
Самолетни билети до Мексико;
Медицинска застраховка с покритие 15 000 USD или по 0,70 USD на ден;
Лица от 70 год. до 85 год. заплащат по 1,15 USD на ден (за тях се покриват медицински разноски вследствие акутно заболяване до 5 000 USD);
Бакшиши за екскурзовода и шофьора;
По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“ - заплаща се при записване и стойността ѝ е от 1,5% до 2,7% от общата цена.