тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




Екскурзия в Истанбул - 3 нощувки

Екскурзия в Истанбул - 3 нощувки

5 Дни/3 Нощувки

Дестинация: Турция

Курорт: Курорт

Транспорт: Автобус

Дати: На 28 - 31 Март;На 4 - 7 Април; На 11 - 14 Април; На 18 - 21 Април; На 25 - 28 Април;

Цена от: 225 лв

Екскурзия в Истанбул - 3 нощувки

 

1 ден
Отпътуване 18:30ч от София от Автогара Сердика, в 19:00ч от мотел Ихтиман, в 19:30ч от Shell - Пазарджик, в 20:30ч от Пловдив от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 ден
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3*. (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14:00ч). Кратка почивка.

По желание и с доплащане - разходка с корабче по Босфора с посещение на парка Емиргян - 22 евро . Разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива "Златния рог", преминавайки под моста "Галата" и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца "Долма Бахче", "Чираан Палас", един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепосттта "Румели Хисар", частни вили, сред които традиционните за Босфора "ялъ", двореца "Бейляр бей", "Момината кула"; и др. Корабът достига до известния парк Емирган, засаден с хиляди лалета по време на "Фестивала на Лалето". Спиране за разходка и снимки сред красиво аранжираните алеи. Емиргян е най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида. В парка е устроен и пазар за цветя.

По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на един от двата султански дворци - Дворецът "Бейлербей" е разположен в Азиатската част под първия Босфорски мост на брега на Босфора. Дворецът е една от малко запазените летни султански резиденции, който не отстъпва по изящество на другите дворци: проектиран от Саркис Балян, всичките му помещения са декорирани с материали от цял свят, а султан Абдулазис лично се включва в оформлението на таваните. Градините на двореца са впечатляващи със своите басейни и богата растителност. Дворецът е посрещал стотици делегации и гости от цял свят.

По желание (срещу допълнително заплащане) посещение с местен екскурзовод на двореца "Долма Бахче"- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най - големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани, както и на първия президент на Република Турция,Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Връщане в хотела.

Следобед, в 14:00ч по желание и с доплащане - панорамна обиколка с автобус на Истанбул: Посещение на площад Султан Ахмед , след това , ще посетим Българската желязна църква "Свети Стефан", отворена отново след дългогодишен ремонт. След това се отправяме към Цветния квартал Балат , където ще имате свободно време за кафе, чай или разходка.

По желание (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу- програма (кувертът включва програма, вечеря и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство).
или
Вечеря на кораб по Босфора (срещу доплащане) - кувертът включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.

Нощувка.

3 ден
Закуска.

По желание (срещу допълнително заплащане), посещение на една от най- високите сгради в града "Сапфир" с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в новата,модерна част на Истанбул и на територията му се простират жилищни площи, мол, голф игрище и спа център. Туристите се изкачват с асансьор за две минути до панорамната площадка на последния етаж, където се открива невероятна 360 градусова панорамна гледка към Босфора и града. Съвременната 4D визуализация придава усещането за пилотиране на хеликоптер и една различна и неповторима виртуална разходка из забележителностите на Истанбул.

По желание и срещу доплащане - посещение на трансфер до мол Аква Флория и Истанбул Аквариум. Освен множеството магазини,които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света.

Следобяд, по желание (срещу допълнително заплащане) - отпътуване за Азиатската част на града с преминаване по първият мост над пролива Босфор, където се посещава Буюук Чамлъджа Джамия, след което се продължава към мол Watergarden İstanbul - със светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време.

Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Посещение на магазин "Мигрос" в Одрин. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София автогара Сердика

Цената влючва:

• Транспорт от София, с възможност за качване от Луковит, Пазарджик и Пловдив с автобус 2 или 3*, с включени пътни такси;
• 3 нощувки със закуски в хотел  3* 
• Посещение на Одрин.

Цената не включва:

За предни места в автобуса или място по избор - 20лв;
• Ползване на двойна седалка от един турист - 75лв;
• Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод - 15 евро, за дете до 10г - 10 евро;
• Трансфер до мол Аква Флория - 10 евро, за дете до 10г - 7 евро (не включва билет за Аквариума - 20 евро, като той се заплаща се на място, за деца до 12г - 17 евро);
• Посещение на небостъргача Сапфир (с включен билет за асансьора до 54 етаж, двете панорамни площадки и 4D киното) - 46 евро;
• Разходка с корабче по Босфора с посещение на парк Емиргян - 25 eвро;
• Разглеждане на султанския дворец "Долмабахче" с екскурзовод на български език - 50 евро (с включена входна такса);
• Вечерна автобусна обиколка - "Светлините на Истанбул" - посещение на джамията Чамладжъ и мол "Watergarden" с пеещите фонтани - 17 евро;
• Куверт за местно атракционно заведение - Гар Мюзик Хол - 30 eвро;
• Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - 45 евро;