тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем
Екскурзия в Истанбул

Eкскурзия Истанбул-Одрин

4 дни / 2 нощувки

Дестинация: Турция

Курорт: Истанбул

Транспорт: Автобус

Дати: 7-10.09; 14-17.09; 21-24.09; 28.09-01.10;

Цена от: 165.00 лв.

Екскурзия в ИСТАНБУЛ + ОДРИН 2023

  Уикенд Истанбул 

     

 Всеки Четвъртък Април 2023

 

Програма

 

1 ден
Отпътуване от София в 18:30ч от Автогара Сердика, в 19:00ч от мотел Ихтиман, в 19:30ч от Shell - Пазарджик; в 20:30ч от Пловдив от бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. Нощен преход.

2 ден
Пристигане в Истанбул сутринта.  По желание и срещу допалщане: След 14 часа настаняване в Хотела.

• Разходка с кораб по Босфора, с продължителност около 2 часа. Корабът отплава от залива "Златния рог", преминавайки под моста "Галата" и продължава покрай двата бряга на Босфора, където са разположени едни от най-живописните квартали на Истанбул, със своите исторически сгради: двореца "Долма Бахче", "Чираан Палас" един от най-скъпите хотели в Европа, който се помещава в бивша султанска резиденция, крепостта "Румели Хисар", частни вили, сред които традиционните за Босфора "ялъ", двореца "Бейляр бей", "Момината кула" и други. Корабът достига до известния парк Емирган, засаден с хиляди лалета по време на "Фестивала на Лалето". Спиране за разходка и снимки сред красиво аранжираните алеи. Емиргян е най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида. В парка е устроен и пазар за цветя.

• Посещение с местен екскурзовод на двореца "Долма Бахче"- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност - неговите над 200 помещения са богато декорирани със злато, сребро и кристал. Тук се намират един от най-големите полилеи в света и картини на известни европейски художници. Дворецът става дом на шестима султани както и на първия президент на Република Турция, Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него.

• Следобед, в 14:00ч панорамна пешеходна обиколка на Истанбул като по време на тази обиколка ще видите - Истанбулският университет, Площада с гълъбите - Баязит с джамията Баязит, Покрития пазар Капалъ Чаршъ, Колоната на Константин, Синята джамия (само отвън), площад "Хиподрума" с трите обелиска и джамията (византийска базилика) "Св. София" (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време.

• Вечеря (20:15ч) вечеря в ресторант с турска шоу-програма Гар Музик Хол (кувертът включва програма, вечеря и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки).

Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане:

• Посещение на небостъргача "Сапфир"- най-високата жилищна сграда в Европа (236м) на 54 етажа със 174 апартамента. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация на полет с хеликоптер над Истанбул.

• Посещение на трансфер до мол Аква Флория и Истанбул Аквариум - Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света.

• Посещение на Watergarden, който впечатлява посетителите си със светлинно, звуково и огнено шоу на "Пеещите фонтани". Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време.

Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4 ден
Отпътуване за град Одрин. Посещение на магазин "Мигрос" в Одрин. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

 

 Цената не включва: 

   

 • Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с местен екскурзовод - 10 евро за възрастен, 5 евро за дете до 10 години;

  • Трансфер до мол Аква Флория - 10 евро за възрастен, 7 евро за дете до 10 години;

  • Посещение на небостъргачa Sapphire, с включен билет за панорамната площадка и 4D симулацията на полет с хеликоптер - 40 евро;

  • Панорамна обиколка на Истанбул - 15 евро;

  • Посещение на султанския дворец Долмабахче, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване на български език - 40 евро;

  • Вечерна автобусна обиколка "Светлините на Истанбул" с посещение на джамията Чамладжъ и мол Watergarden с пеещите фонтани - 17 евро;

  • Посещение на местното атракционно заведение Gar Musichall - 29 евро;

  • Вечеря на яхта по Босфора, с включени трансфер до пристанището, шоу програма и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство - 45 евро.

 •  Медицинска застраховка - 8 лв

 

 Начин на плащане:

-30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване;

- Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията-40 туристи. 

 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи - 3 дни преди датата на отпътуване! 

 

Общи данни за паспортен и визов режим:  

- задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; -няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител,  трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!

При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!