тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем




В.ТЪРНОВО - АРБАНАСИ - ПРЕОБРАЖЕНСКИ М-Р

В.ТЪРНОВО - АРБАНАСИ - ПРЕОБРАЖЕНСКИ М-Р

2 Дни/1 Нощувки

Дестинация: България

Курорт: Арбанаси

Транспорт: Автобус

Дати:

Цена от: 75лв.

1-ви ден:
Тръгване от София в 7ч и 30 мин. от малкия паркинг пред стадион В.Левски.
Пътува се по магистрала Хемус към В.Търново с кратка почивка по пътя. В Търново се посещава Крепост Царевец, разходка в Асенова махала по Владишкия мост към реставрираната средновековна църква „Св. Димитър Солунски”. Посещение на Църква „Св. Четиредесет мъченици“.
Разходка по ул. Гурко - една от най-живописните улици на града, с много реставрирани стари къщи . Разглеждане на Самоводската чаршия, запазила атмосферата си от възрожденски времена с многобройните работилници, ателиета и сувенирни магазини ,. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Сутринта отпътуване за Преображенски манастир, който се намира в близката околност на града. Има леко изкачване пеша / около 30мин/ по много красив път, който води до подножието на стръмни скали, под които е сгушен манастирът.
Изграден е през XI век и първоначално е бил метох на Ватопедския манастир в Света Гора. През 1360 година е един от най-големите български манастири.Манастирът е възстановен изцяло през 1882 г., с участието на двамата колоси на Българското национално Възраждане - Уста Колю Фичето и Захари Зограф. И манастирът и околността са сред най- живописните в България.
Отпътуване за Арбанаси, което е известно със своите архитектурни паметници от 16, 17 и 18 век. и е обявено за архитектурен резерват , включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В Арбанаси са 80 запазени къщи, от които 36 са национални паметници на културата. В селото има 5 църкви и 2 манастира, строени в края на 16 и началото на 17 век.
Посещение на църквата “Рождество Христово”и на двата действащи манастира – “Св. Николай Чудотворец” и “Успение Богородично”, където се пази чудотворната икона на Св. Богородица. Свободно време за разглеждане на комплекса.
Завръщане в София след 21ч.



   

 

 

  • Входните такси: 4 - 5лв на обект
  • Цената на двудневните маршрути включва: транспорт, екскурзоводско облужване, нощувка.
  • Допълнително се заплащат входни такси, беседи на местни екскурзоводи, при необходимост местен транспорт и др.
  • Отпътуването при всички маршрути е в 07:30 ч. от малкия паркинг на ст. „В. Левски”.