тел: + 359 2 980 57 75; + 359 2 929 40 70;

Мивеки Б.К.

Туроператор

Лиценз PK-01-6353

Екскурзии и почивки
Почивки с автобуси
Почивки със самолет
Екскурзии и почивки в България
Хотели в чужбина
Хотели в страната

Автобуси
Под Наем
Екскурзия до Румъния - Синая,Брашов, Букурещ 06.05 - Потвърдена !

Екскурзия Румъния - Букурещ - Синая - Бран - Брашов

3 дни / 2 нощувки

Дестинация: Румъния

Курорт: Букурещ

Транспорт: Автобус

Дати: 06-08.05; 26-28.05; 9-11.06; 21-23.07

Цена от: 179 лв.

Екскурзия до Румъния Перлата на Карпатите - Синая, Бран, Брашов, Букурещ 

                                                               

                                                                Програма:

І Ден - Букурещ-Синая

Отпътуване в 05.30ч. София от храм-паметник „Св. Александър Невски”. Пътуване  по маршрут София – Плевен – Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния. Потегляне към столицата на Румъния – Букурещ, Панорамна автобусна обиколка на северната централна част на града, по време на която ще имате въжможност да видите: народния театър; паметника на Ромул и Рем; университета; пиаца „Виктория”; сградата на министерски съвет; къщата на Джиджи Бекали; площада на летците; дипломатическия квартал; триумфалната арка, държавната печатница и др. величествените Карпати и нейната „перла” – курорта Синая. Посещение на Синайския манастир, построен в периода 1690 – 1695 г. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

ІІ Ден - Синая - Бран-Брашов

Закуска. Посещение на Двореца “Пелеш”- строен в периода 1873-1883 година като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Екскурзия до Бран и Брашов, по желание. Посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време в района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град  Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка, разглеждат се: Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” . Свободно време. Прибиране в хотела. Свободно време. Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря по меню, състоящо се от традиционни ястия. Нощувка.

ІІІ Ден - Букурещ

Закуска. Отпътуване за Букурещ град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж). По желание: Панорамна обиколка на града:  Разглеждат се: Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията,къщата – музей на Джордже Енеску, площада на Победата, както и Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

 

 

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус-Възможност за качване от градовете по маршрута.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3 * 2 в района на Синая, Бущени 
 • водач по време на цялото пътуването 

*Доплащане за единична стая – 60 лв.

 

 

Цената не включва

 • Пътни и горивни такси - 15 лв 
 • Екскурзия до Бран и Брашов – 40 лв
 • Панорамна обиколка на Букурещ - 20 лв
 • Вечеряв в ресторант със жива музика – 28 евро
 • Медицинска застраховка - 8 лв за лица до 65г. над 12 лв

 

 Забележка: Входните такси за посещаваните по програмата обекти са както следва по  желание: музей на селото в Букурещ – 20 леи; Замъка „Пелеш” – 50 леи за възрастен; 25 леи за лица над 65 годишна възраст и 12,5 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ. Замъка „Бран” – 45 леи за възрастен; 35 леи за лица над 65 годишна възраст; 25 леи за студенти – срещу задължително представяне на съответен документ и 10 леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ. „Черната” църква – 10 леи; Синайския манастир – 5 леи.

Застраховки:

 

 • Застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно чл.97 от Закона за Туризма към „ЗД ЕВРОИНС“ АД, 
 •  Възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. В зависимост от възрастта на туриста, стойността на застраховката е между 3% и 8% начислени върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 • Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 48 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

 

 

 

 Етикети:

Екскурзия Румъния, Екскурзии Брашов,Екскурзии Синая,Румъния Промо,Тръгване от Пловдив, Уикенд Букурещ, Уикенд Румъния, Ekskurzia Rumania, Bukuresht Ekskurziq, Promo Rumania, Potvardena Rumania 0, Уикенд Румъния, Тридневна екскурзия Румъния 03.03.,Замъка на Дракула.Румъния, Екскурзии Румъния с руал. Avтобусна екскурзия Румъния.